FCK kampe

FCK er et hold der er umulig ikke at have et forhold til, og uanset om du elsker hovedstadens fodboldklub eller om du hader den, så er det at overvære FCK kampe en oplevelse udover det sædvanlige. Specielt på hjemmebane i Parken er kampene omsluttet af en euforisk stemning, og et fællesskab som du ikke finder mange andre steder. Her ser vi nærmere på FCK´s magiske kampstemning, klubbens historie og hvordan du kan få set så mange kampe som mulig. 

FCK- historien bag

Selv om fck blev startet mere af en økonomisk nødvendighed, end af lyst, så har det vist sig at være et samarbejde som har høstet stor succes, både nationalt og internationalt. Fck blev stiftet med virkning fra 1. juli 1992, som en overbygning af Københavner klubberne B 1903 og KB. Efter at have oplevet en lille nedtur i 90erne, så har klubben oplevet stor succes i 00erne, og fck i dag er en af de mest vindende fodboldklubber i Danmark. 

Fck fodbold er i dag forbundet med kvalitetsfodbold, og store kampe, både nationalt og internationalt. Fck champions league kampe, har igennem de seneste år trukket tilskuere fra hele landet, så det er ikke kun i København at den hvide og blå trøje, er en naturlig del af garderoben. Fck kampe i parken, er for mange en af de største sportsbegivenheder landet har at byde på, kun overgået af landsholdskampe. Parken er også Danmarks største fodboldstadion, og kan have næsten helt op til 40.000 tilskuere. Det betyder, at stemningen kan blive helt speciel til fck kampe. 

Hvor kan jeg se fck kampe?

Parken er fck´s hjemmebane, og dermed den arena, hvor de spiller sine hjemmekampe. Mange af fck´s trofaste fans rejser med rundt på udebane for at støtte holdet. Og der er stærke følelser i gang, når fck spiller kamp. Selv om der vises fck kampe i tv, så vælger mange supportere at se kampene blive spillet live. Og det kan man virkelig godt forstå, det er en helt speciel oplevelse. 

Hvis du danner dig et billede over fck kampe kalender, så kan du planlægge hvilke fck kampe, du skal se i løbet af en sæson. Du kan følge alle fck kommende kampe på fck hjemmeside, hvor du kan forberede dig på fck næste kamp. Hvis du abonnerer på en sportskanal, så kan du følge med på alle fck kampe, som du ønsker, og dermed ikke misse en eneste kamp. 

Hvis du er i tvivl om der er en fck kamp i dag, så kan du se hele kampplanen på fck´s hjemmeside. Hvis der ikke er billetter, så kan du følge fck kamp i dag på tv. Prøv at se på din sportskanals programoversigt, for at finde ud om du skal nyde fck tv i dag. 

FCK i Europa

Fck er ikke kun en stor fodboldklub Danmark, også ude i Europa, har hovedstadens fodboldhold gjort sig bemærket. Fck europæiske kampe har imponeret talentspejdere fra hele Europa, og klubben har været kvalificeret til Champions League ad flere omgange. En af de internationale fck kampe, som har gået ind i historiebøgerne, er den berømte sejer over Manchester United på hjemmebane i 2006. 

Så selv om fck har vundet danmarksmesterskabet 13 gange, så har holdet også meritter at prale af, ude i Europe. Udover at have kvalificeret sig til Champions League flere gange, så har de også vundet Royal League to gange. Fodbold i fck i dag, er stadig fodbold med høje ambitioner, og en målrettet indsats, for at vinde flere titler, både hjemme i Danmark og ude i Europe. 

Klubben har for nyligt også gennemgået et trænerskifte, efter at den mangeårige fck profil og træner Ståle Solbakken blev fyret. Klubben har nu en ny træner i Jess Thorup, som helt sikkert har meget at bevise. 

Skal du se fck kamp i aften?

Hvis du har brug for lidt spænding i hverdagen, så er det at se en fck kamp i aften, en god ide. Fck i aften, vil helt sikkert give dig blod på tand, til at blive en aktiv del af holdets supporterflok. Som sagt, så er fck omringet af lidenskabelige fodbold supportere, som vil give alt, for at holdet skal have succes. Man kan måske også sige, at det at være fck supporter de seneste år, har været en taknemmelig opgave, når man kigger på de meritter klubben faktisk har opnået. 

Det bliver derfor spændende at følge klubben fremover, og se alle de fck kampe som man kan komme til. Det er en klub i udvikling, og en klub som har stjernespillere på holdet, som kan bidrage med klasse fodbold, som kan være en nydelse at kigge på, for en engageret supporter. Et af de spændende spørgsmål er, hvordan Jess Thorup vil benytte sig af de kvaliteter som han har fået til rådighed. 

Den spiller som har flest kampe for fck, er William Kvist, som totalt spillede 435 kampe for Københavnerklubben. Den som har lavet flest mål for klubben, er Dame N´Doye, som i alt fik scoret 91 mål. Det bliver spændende at se hvor længe de to kan holde på rekorderne.